ГоловнаЕкономікаБізнес

МЗС закликало Вірменію не приймати рейси із Сімферополя

"Грозный-Авиа" виконує політ із проміжною посадкою в Анапі

МЗС закликало Вірменію не приймати рейси із Сімферополя
Фото: uk.wikipedia.org

Прес-секретар МЗС Євген Перебийніс закликав Вірменію не приймати рейс із Сімферополя, який Росія замаскувала під легальний, зробивши проміжну посадку в Анапі.

"Розраховуємо на те, що, незважаючи на ці прийоми, вірменські авіадиспетчери будуть чітко розуміти, що це тільки трюк для легітимізації незаконних рейсів з анексованого Криму", - сказав Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що Україна закрила кримські аеропорти і заборонила виконувати рейси в них. Російські авіакомпанії цю вимогу ігнорують і тому можуть потрапити під міжнародні санкції України та Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO, спеціальний орган ООН).

Нагадаємо, авіакомпанія "Грозный-Авиа" із 16 листопада запустила регулярний міжнародний рейс Сімферополь - Єреван. На сайті Сімферопольського аеропорту він так і позначений, на сайті Єреванського аеропорту його пишуть як Анапа - Єреван.

Вірменія - одна з небагатьох країн світу, яка визнала референдум у Криму. Ця країна восени минулого року, як і Україна Віктора Януковича, різко змінила євроінтеграційний курс і замість парафування вже підготовленої угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом оголосила про вступ до Митного союзу.

У жовтні цього року вона приєдналася до Євразійського економічного союзу - наступного після Митного союзу етапу економічної інтеграції Росії, Білорусі та Казахстану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram