ГоловнаЕкономікаБізнес

Британський мільярдер купив авіакомпанію менш ніж за долар

Tigerair Australia стане 100% "донькою" Virgin

Британський мільярдер купив авіакомпанію менш ніж за долар
Фото: wikimedia.org

Авіакомпанія Virgin Australia, заснована британським мільярдером Річардом Бренсоном, викупила лоукостер Tigerair Australia за один австралійський долар, або приблизно 88 американських центів. Про це повідомляється у заяві продавця, сінгапурської авіакомпанії Tiger Airways. Угода стосується 40% акцій Tigerair Australia, які до цього не належали Virgin Australia. Решта 60% вона купила торік. Після завершення операції Tigerair Australia продовжить використовувати бренд Tiger.

Продаж Tigerair Australia спричинений збитковою діяльністю групи Tiger. Останній квартал вона закінчила з чистим збитком понад 145 млн доларів США, тоді як рік тому ще давала прибуток.

Щоб позбутися збитків, раніше Tiger закрив індонезійську "доньку" і продав філіппінський бізнес. Після продажу австралійської компанії групу Tiger буде представлено лише материнським сінгапурським перевізником і невеликою часткою в Tigerair Taiwan. Крім того, в рамках реструктуризації бізнесу Tiger перейде під контроль Singapore Airlines.

Сінгапурський Tigerair було засновано в 2004 році, він працює на більш ніж 50 маршрутах в Азії і Тихоокеанському регіоні, літаючи в Сінгапур, Австралію, Бангладеш, Камбоджу, Китай, Індію, Малайзію, Мальдіви, Філіппіни, Тайвань, Таїланд, В'єтнам та інші країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram