ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко заявив про прогрес у газових переговорах (оновлено)

Президенти України і Росії узгодили основні параметри тимчасового контракту

Порошенко заявив про прогрес у газових переговорах (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заявив, що на міланських переговорах досягнуто прогресу у газовому питанні.

"У нас є певний стриманий прогрес у газовому питанні. Ми домовилися про основні параметри контракту і зараз завершуються переговори з приводу джерел покриття дефіциту необхідних коштів для фінансування контракту", - цитує Порошенка "Интерфакс". Про це він сказав після завершення переговорів у "нормандському" форматі.

Президент Росії Володимир Путін після переговорів виявився менш багатослівним, пише ТАСС. "Добрі", - сказав тільки Путін, відповідаючи на запитання журналістів про те, які результати бесіди.

При цьому міністр енергетики Юрій Продан заявив, що говорити про підписання будь-яких документів ще рано. "Основні параметри погоджено. Зараз по пунктах триває розробка певного документа", - пише "Интерфакс". Остаточний варіант ше не узгоджено.

Нагадаємо, 21 жовтня у Брюсселі пройде черговий раунд газових переговорів. На них, як очікується, мають підписати тимчасовий газовий контракт терміном на півроку, до кінця березня 2015-го. Передбачається, що в його рамках Україна погасить приблизно 3 млрд доларів газового боргу, за що "Газпром" поставить 5 млрд кубометрів газу за ціною 385 доларів.

Якщо переговори зірвуться, Україна проситиме Стокгольмський суд назвати тимчасову ціну на газ, заявив прем'єр Арсеній Яценюк 8 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram