ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільший метзавод України почав імпорт газу з Європи

Поставками палива зайнялися ArcelorMittal Energy, Worldenergy і Utylis

Найбільший метзавод України почав імпорт газу з Європи
Фото: arcelormittal.com

Металургійний завод "АрселорМіталл Кривий Ріг" услід за Одеським припортовим почав безпосередньо імпортувати газ з Європи в обхід "Нафтогазу". Як повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ", з жовтня меткомбінат, який споживає приблизно 2 млн кубометрів газу на добу, імпортує паливо через Словаччину.

Продавцем виступає споріднена компанія ArcelorMittal Energy.

Ціна газу на кордоні становить 360 за тисячу кубометрів, стверджує джерело видання в Міненерго. Але з урахуванням податків і витрат на транспортування кінцева вартість складе близько 480 доларів.

Окрім "АрселорМіталл Кривий Ріг", з жовтня імпортний газ почали закуповувати ще два українські трейдери - "Астроінвест Україна" британської газодобувної компанії Cadogan Petroleum і "Укрзакордонгеологія" Костянтина Жеваго. Перша компанія імпортує газ на кордоні зі Словаччиною по 330-335 доларів, друга - по 350. Продавцями виступають трейдери Worldenergy зі Швейцарії та Utylis зі Словаччини відповідно.

Нагадаємо, що Україна зараз імпортує газ виключно зі Словаччини та Польщі. Угорський маршрут закритий принаймні до початку наступного року, переговори про постачання газу з Росії наразі результатів не принесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram