ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна почала переговори про придбання американського вугілля

"Центренерго" провело попередню зустріч із Recursion Ventures

Україна почала переговори про придбання американського вугілля

Державна енергокомпанія "Центренерго", якій належать Трипільська, Вуглегірська та Зміївська ТЕС, провела переговори про придбання американського вугілля.

"З метою стабільного забезпечення генерувальних потужностей паливом "Центренерго" сьогодні, 17 листопада, провела зустріч з представниками компанії Recursion Ventures (США). Під час зустрічі проведено попередні переговори про можливість постачання американського енергетичного вугілля необхідних марок на електростанції компанії", - повідомила прес-служба компанії.

На переговорах також обговорювали технічні характеристики вугілля, яке може продати Recursion Ventures, його ціни, обсяги і терміни постачання.

Нагадаємо, що раніше станції "Центренерго" працювали на українському вугіллі. Коли почалися військові дії на Донбасі, його забракло, і компанія була змушена почати імпорт вугілля з ПАР.

Але після того як правоохоронні органи почали перевіряти вартість цих поставок, англійська компанія-продавець Steel Mont Trading вирішила відмовитися від подальшої співпраці. Після цього стало відомо, що "Центренерго" уклала договори на постачання вугілля російського походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram