ГоловнаЕкономікаБізнес

Минув термін експлуатації ескалаторів на чотирьох станціях Київського метро

Метрополітен заявив, що необхідно замінити 27 ескалаторів

Минув термін експлуатації ескалаторів на чотирьох станціях Київського метро
Фото: tov-tob.livejournal.com

Минув термін служби ескалаторів на чотирьох станціях Київського метрополітену. Про це заявив головний інженер підземки Володимир Зель.

"Треба міняти ескалатори. У нас 27 ескалаторів. На станціях першого пускового комплексу - це 5 станцій. У 1960 році ми запустили всі ці ескалатори. Їх усі потрібно міняти, оскільки термін служби цих ескалаторів - 50 років", - сказав Зель. Мова йде про станції "Вокзальна", "Університет", "Хрещатик" та "Арсенальна". У перший пусковий комплекс також входить "Дніпро", тільки там немає ескалаторів. Станція "Театральна" розташована між "Університетом" і "Хрещатиком", але відкрили її щойно 1987 року.

Інженер зазначив, що підприємство продовжило термін їхньої роботи на один міжремонтний цикл, але заміна все одно необхідна. Зель додав, що підприємству потрібно вдосконалити протипожежну безпеку, замінити вентилятори, які також застаріли і не відповідають сучасним вимогам.

Нагадаємо, що станції "Арсенальна", "Університет" і "Хрещатик" (один з виходів) обладнано двомаршевими ескалаторами. На "Вокзальній" - один марш, але ця станція найбільш завантажена в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram