ГоловнаСуспільствоЖиття

Вартість разового проїзду в київському метро може підскочити до 5 грн

Проїзд у громадському транспорті подорожчає в лютому

Вартість разового проїзду в київському метро може підскочити до 5 грн
Фото: sxc.hu

Київська міська державна адміністрація має намір з 1 лютого підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на власне джерело в мерії.

Очікують, що до 1 грудня столична влада винесе питання підвищення вартості проїзду на громадське обговорення, яке триватиме два місяці. Після цього КМДА ухвалить рішення про нові ціни на проїзд.

Питання підвищення вартості проїзду зачепить не тільки комунальне підприємство "Київський метрополітен", а й інші види громадського міського транспорту, зокрема комунальне підприємство "Київпастранс".

Щодо вартості проїзду в метрополітені, за попередніми економічно обґрунтованим оцінками, разова вартість становитиме щонайменше 5 гривень. Якщо городянин регулярно користується послугами столичної підземки - вартість разової поїздки за проїзним квитком становитиме 3 гривні.

Пільгові категорії населення столиці зможуть скористатися правом безкоштовного проїзду за карткою киянина.

Нагадаємо, в метрополітені запевняють, що, незважаючи на те, що, попри запланований збиток у 725 млн гривень, підприємству вдалося оптимізувати витрати - воно розраховує закінчити 2014-й зі збитком 574 млн гривень. Однак ситуація все одно критична.

Мер Віталій Кличко заявив, що підвищення цін на проїзд є неминучим. Перед цим у КМДА прогнозували підвищення вартості проїзду в метро до 3,5 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram