ГоловнаСуспільствоПодії

У Кривому Розі УБОЗ звільнив викраденого для викупу київського чиновника

Командир батальйону "Кривбас" знешкодив бандита з гранатою

Співробітники УБОЗ звільнили 35-річного чиновника однієї з державних корпорацій, якого викрали в Оболонському районі Києве вночі 10 листопада заради викупу.

Як повідомляє прес-служба МВС, три доби чоловіка тримали в полоні, а за його звільнення вимагали 500 тисяч доларів США. Першу частину викупу в розмірі 250 тисяч доларів їм передали в місті Умань Черкаської області, а іншу частину - вже наступного дня у Дніпропетровську.

Отримавши гроші, викрадачі кинулися навтьоки. Спіймати їх удалося в Кривому Розі. Під час операції з'ясувалося, що шість викрадачів на чолі з місцевим кримінальним авторитетом перебувають в одному з готелів міста. Крім нього, до угруповання входили ще п'ять жителів Кривого Рогу та Дніпропетровська.

Фото: mvs.gov.ua

Викрадачі не збиралися добровільно здаватися правоохоронцям, зазначають у міліції. Один із них вийняв чеку з гранати і погрожував її підірвати. Міліціонери вели переговори з ним протягом трьох годин. Зрештою, керівник переговорної групи - командир спецбатальйону "Кривбас" - знешкодив викрадача і вихопив з його рук гранату.

У викрадачів вилучили пістолет Стєчкіна, пістолет Макарова, ТТ, макет пістолета ТТ, перероблений під стрільбу бойовими патронами, а також різноманітні набої. Також вилучено гроші, отримані як викуп за заручника, і автомобілі.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Викраденого чиновника звільнили неушкодженим.

До упіймання викрадачів залучили співробітників УБОЗ Дніпропетровської, Херсонської та Кіровоградської областей, а також київських і криворізьких міліціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram