ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен хоче оперативно відмовитися від жетонів

Запровадження електронних квитків замість жетонів допоможе підрахувати пільговиків

Київський метрополітен хоче оперативно відмовитися від жетонів

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" наголошує на необхідності оперативно запровадити електронний квиток і відмовитися від жетонів. Про це розповів начальник підприємства Віктор Брагинський.

"Одна з проблем, які потрібно вирішувати зараз - ідентифікація пільговиків. Цей сегмент займає 25% сукупного пасажиропотоку, тобто кожен четвертий. При цьому частина з них - загальноукраїнські, частина - міські. Відповідно, і компенсація підприємству повинна надходити з двох бюджетів. Щоб здійснити аргументований підрахунок, необхідно оперативно перейти на електронний квиток і виводити жетони", - сказав він.

Брагинський зазначив, що собівартість проїзду в метро становить 3,11 гривні, однак через пільговиків дохід від однієї поїздки становить 1,61 гривні.

"Підвищувати тариф потрібно, єдине, що точна дата цього рішення не відома. Його ухвалює керівництво міста. Зі свого боку ми намагаємося розробити максимально безболісний механізм для пасажирів", - зазначив Брагинський.

Начальник метрополітену наголосив, що для цього зараз розробляється мережа тарифів, яка дасть можливість здійснювати зонні, денні, одно- і багаторазові поїздки.

Нагадаємо, останнім часом у Києві щодня закривають різні станції метро через хибні повідомлення про замінування. Минулого тижня двічі зачиняли станцію "Площа Льва Толстого". Крім того, через спробу подвійного самогубства було обмежено рух поїздів на станції "Хрещатик".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram