ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Іловайськом виявлено тіла 26 солдатів

Деякі останки знайдені поруч із розбитою бронетехнікою

Під Іловайськом виявлено тіла 26 солдатів
Фото: www.mil.gov.ua

Минулих вихідних під Іловайськом виявлено останки 24 українських солдатів. Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація "Союз "Народна пам'ять".

13 вересня пошукова група "Народної пам'яті" виявила останки 15 військовослужбовців, в неділю, 14 вересня, знайдено тіла ще дев'ятьох загиблих. Вісім бійців лежали просто на полі бою, поряд із розбитою бронетехнікою.

"Усі тіла вилучили пошукові групи для ідентифікації. На цьому зона нашої компетенції закінчується. Біля деяких тіл виявлено документи, однак встановлювати особи загиблих буде офіційна судмедекспертиза", - сказав у коментарі LB.ua голова правління "Народної пам'яті" Ярослав Жилкін.

За словами Жилкіна, залізниця надала рефрижератор для зберігання останків. Пошукові групи продовжують роботу під Іловайськом і на інших територіях, де відбувалися бої.

В організації зазначають, що пошукові роботи гостро потребують волонтерів і засобів для роботи в зоні АТО, тиждень роботи однієї пошукової групи коштує близько 50 тис. гривень.

Нагадаємо, за останній час співробітники організації знайшли останки 39 тіл військовослужбовців України: 18 в районі Савур-Могили, 24 - в районі Іловайська, де робота триває.

"Союз "Народна пам'ять" здійснює гуманітарну місію - пошук та ексгумацію для передачі родичам тіл загиблих солдат української армії та правоохоронних органів, які загинули в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram