ГоловнаПолітика

Організатор підтвердив участь Порошенка в Мюнхенській конференції з безпеки

Головною темою обговорення стане тема руйнування світового порядку

Організатор підтвердив участь Порошенка в Мюнхенській конференції з безпеки
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко візьме участь у конференції з питань безпеки, яка відбудеться в Мюнхені з 6 по 8 лютого.

Про це повідомив організатор заходу Вольфґанґ Ішинґер в інтерв'ю Reuters, передає DW.

Ішинґер зазначив, що, окрім Порошенка, очікується також участь у заході канцлера Німеччини Ангели Меркель, чиновників зі США та лідерів інших держав, у тому числі і близькосхідних.

Планується, що загалом у Мюнхен з'їдуться близько 20 глав держав і урядів, а також близько 60 міністрів закордонних справ і оборони.

За словами організатора, головними темами конференції стануть конфлікт України і Росії, а також боротьба проти ісламістського тероризму.

"Червоною ниткою конференції цього року, без сумніву, стане тема руйнування світового порядку, а також відсутність сил, які можуть упорядкувати стан справ і готові активно втрутитися в ситуацію", - заявив Ішинґер.

Зауважимо, Мюнхенська конференція з безпеки проводиться щорічно з 1962 року, до 1993 року вона мала назву Конференції з військових питань. Протягом трьох днів учасники конференції отримують можливість у форматі неформального діалогу обговорити ідеї у сфері політики безпеки та основні питання світової політики.

Нагадаємо, Петро Порошенко та Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв виступили за зустріч у "нормандському форматі" в Астані наприкінці січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram