ГоловнаПолітика

Могильова інструктували у ФСБ, як "здавати" Крим, - Москаль

Водночас Могильов злякався, коли почалася активна фаза захоплення Криму

Могильова інструктували у ФСБ, як "здавати" Крим, - Москаль
Фото: Макс Левин

Колишній голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов отримував вказівки з Москви, перш ніж віддати Крим окупантам.

Про це заявив губернатор Луганської області Геннадій Москаль в інтерв'ю газеті "Депо".

"Він їздив на інструктаж до Москви, його інструктували у ФСБ і в кабінетах Кремля. У Раду Міністрів Криму і Верховну Раду Криму заходили люди під виглядом відвідувачів, їм там зробили окреме крило, куди вони складували необхідну зброю, вони там жили, їм завозили продукти харчування. Під виглядом ремонту крило відгородили від сторонніх очей", - розповів Москаль.

"Як це все могло відбуватися без відома Могильова?" - дивується він.

"Інше питання, що коли почалася активна фаза операції захоплення Криму, Могильов просто злякався, як і всі ставленики Януковича. Тоді виникла необхідність призначити людину, яка виконала б усе, що заплановано. Часу в них не було, час "Ч" було визначено", - сказав Москаль.

"Тому з'явився Аксьонов, тому терміново збирали Верховну Раду Криму, яку, до речі, так і не зібрали, голосували дублікатами депутатських карток, нікого в приміщення не пускали", - продовжив він.

"А Могильов поїхав до Макіївки, потім Макіївку захопили його ж друзі по партії, перефарбовані в інші кольори, він потім десь вештався ще по Криму. Де він тепер - я не знаю, його доля мені не цікава. Він зрадник, який, до того ж, виявився, як і всі донецькі, великим боягузом", - додав Москаль.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим в березні 2014 року після "референдуму під дулами". Офіційний Київ, а також країни Заходу цього рішення не визнали: країни - члени ЄС і НАТО звинуватили Росію в збройному втручанні у внутрішні справи України й анексії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram