ГоловнаПолітика

Скасовувати санкції проти Росії зараз не можна, - євродепутат

Але це не означає припинення політичного діалогу, підкреслив Ельмар Брок

Скасовувати санкції проти Росії зараз не можна, - євродепутат
Фото: www.versia.am

Європейський Союз не може навіть обговорювати можливість зняття санкцій з Росії, вважає керівник комітету Європейського парламенту із зовнішньої політики Ельмар Брок.

Про це євродепутат заявив під час дебатів у Європарламенті, передає "Європейська правда".

"Не можна знімати санкції з Росії зараз, коли йде лише поступове виконання мінських домовленостей... Росія протягом двох років тримала Україну під торговими обмеженнями, привівши її до поганого стану в той момент, коли вторглася на українську територію", - зазначив він.

Брок також наголосив на неприпустимості позиції, коли штучно зменшується роль Росії у створенні конфлікту в Україні: "Виявляється, винні всі, але не Росія. Однак я нагадаю, що саме Росія вторглася в іншу державу".

Водночас це не означає припинення політичного діалогу, додав євродепутат.

"Ми мусимо продовжити діалог з РФ, і всі шляхи для цього мають залишатися відкритими. Шкода, що не буде зустрічі в Астані, але це через те, що Росія зробила це неможливим", - зазначив Брок.

Нагадаємо, минулого тижня Меркель допустила зняття санкцій з Росії після виконання Мінських угод.

Відносини Росії і Заходу погіршилися у зв'язку із ситуацією на сході України. ЄС і США ввели щодо Росії санкції, спрямовані проти фінансової, нафтової та оборонної галузей економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram