ГоловнаПолітика

Ватажки ДНР і ЛНР відправлять на переговори своїх "заступників"

Запрошення ОБСЄ адресовані саме "головам народних республік"

Ватажки ДНР і ЛНР відправлять на переговори своїх "заступників"
Фото: EPA/UPG

Організації бойовиків ДНР і ЛНР повідомили, що отримали запрошення на зустріч контактної групи в Мінську найближчої п'ятниці - 16 січня. Про це повідомляють сайти сепаратистів.

Представник ДНР у контактній групі Денис Пушилін зазначив, що ДНР отримала лист від ОБСЄ з відповідною пропозицією і готова брати участь у зустрічі.

Представник ЛНР Владислав Дейнего також підтвердив отримання запрошення, але уточнив, що воно адресоване "голові народної республіки".

"Питання - хто там буде. Справа в тому, що на зустріч запрошено голів "народних республік". Зможуть вони знайти можливість поїхати - отже, на зустрічі будуть голови ЛНР і ДНР. Якщо не зможуть - отже, поїду я та представник ДНР на переговорах Денис Пушилін", - заявив Дейнего.

У порядку денному зустрічі, за словами Дейнего, швидше за все, будуть основні чотири теми: обмін полоненими, відведення артилерії і систем залпового вогню від лінії розмежування, зняття економічної блокади Донбасу та введення в дію Україні закону про особливий статус цього регіону.

Нагадаємо, напередодні Дейнего заявив, що ЛНР добиватиметься від України визнання "республіки", і тільки після цього можливі домовленості про особливий статус території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram