ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала значні руйнування в Донецьку і Макіївці

Спостерігачі неодноразово самі були свідками порушення режиму припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала значні руйнування будинків у Донецьку та Макіївці, які були наслідком обстрілів за останні дні.

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 13 січня.

Представники місії побували в Донецьку й Макіївці і констатували, що "спостерігається значний збиток будівлям у цих районах", передає РБК-Україна.

Так, у Донецьку ОБСЄ побачила будинок, дах якого було зруйновано в результаті обстрілу 11 січня. У Макіївці спостерігачі досліджували двір будинку, де напередодні вибухнув снаряд.

Також спостерігачі досліджували збиток, який було завдано обстрілом Авдіївському коксохімічному заводу. Повідомляється, що спостерігачі були змушені покинути територію заводу через безперервний обстріл.

Водночас у звіті повідомляється, що представники місії неодноразово самі ставали свідками порушення режиму припинення вогню. Зокрема, в районі Макарового і Щастя Луганської області.

"У контрольованих урядом Новолуганську (53 км на північний схід від Донецька) приблизно об 11:42 СMM чули більш ніж 10 залпів ракет "Граду", які були випущені із зони, контрольованої ДНР", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, 12 січня повідомлялося, що ОБСЄ фіксує збільшення випадків порушення перемир'я в районі Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram