ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив, як минув день на Донбасі

Протягом дня військових обстріляли 57 разів

Штаб АТО повідомив, як минув день на Донбасі
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Бойовики продовжують ескалацію конфлікту в Луганській та Донецькій областях.

Від 6:00 до 18:00 вівторка вони 57 разів обстріляли позиції військових з важкого озброєння - танків, самохідної артилерії, реактивних систем залпового вогню, повідомляє прес-центр АТО.

Протягом дня під вогонь терористів потрапили 25 населених пунктів і позицій військових поблизу них.

Другий день поспіль найскладніша ситуація - в районі Донецького аеропорту і найближчих до нього населених пунктів, а також на Дебальцевському напрямку. Тут сьогодні бойовики обстрілювали з важкого озброєння населені пункти Орлово-Іванівка, Рідкодуб, Нікішине, Кам'янка, Ольховатка, а на околицях Юнокомунарівська "працював" снайпер. Поблизу Нікішиного і Орлово-Іванівки сталося два бойових зіткнення, в яких українські військові дали відсіч бойовикам.

У районі Донецького аеропорту під обстріл терористів потрапили населені пункти Піски, Авдіївка, Опитне, Тоненьке, Мар'їнка, Гранітне, Новокалинове, а також сам аеропорт. Бойовики застосовували міномети, танки, протитанкові керовані ракети і важку артилерію. За підтримки вогневих засобів Збройних Сил ситуацію вдалося стабілізувати. Населені пункти Зоря, Тоненьке, Гранітне, Опитне і Новокалинове також неодноразово було обстріляно бойовиками з РСЗО БМ-21 "Град".

Нагадаємо, бойовики ДНР висунули захисникам Донецького аеропорту ультиматум: до 17:00 "кіборги" мають піти з аеропорту або їх знищать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram