ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція досі розшукує 8 осіб, зниклих на Майдані

У списках волонтерів зниклими вважаються 46 осіб

Міліція досі розшукує 8 осіб, зниклих на Майдані
Фото: Макс Тербухов

У Міністерстві внутрішніх справ відкриті кримінальні провадження щодо восьми громадян, які зникли безвісти під час акцій протесту на Майдані. Про це сьогодні на спільному засіданні антикорупційного комітету та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності повідомив глава МВС Арсен Аваков, інформує "ЛігаБізнесІнформ".

Загалом у міліції зареєстровано 121 заяву, у тому числі 57 заяв - на підставі рапортів працівників міліції про безвісти зниклих громадян під час масових акцій протесту.

"За даними волонтерів Євромайдан SOS, зниклими залишаються 27 осіб. За даними Пошукової ініціативи Майдану - 57. Під час відпрацюванні обох списків з'ясувалося, що 18 осіб потрапили в обидва списки одночасно. Таким чином, волонтери зазначених організацій розшукують 46 осіб", - зазначив Аваков.

Міністр уточнив, що з цього списку 10 людей знайшлися за місцем проживання, ще двоє - ховаються у зв'язку з підозрою у правопорушенні. 7 осіб зі списку зникли до подій на Майдані.

Нагадаємо, пошуки починалися з 350 зниклих безвісти, понад 200 людей знайшли спільними зусиллями "Пошукової ініціативи Майдану", громадської служби "Свідомо", спільноти "Євромайдан SOS".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram