ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони Росії перекинуло до кордону три новітні бомбардувальники

У Ростовську область прибули Су-34

Міноборони Росії перекинуло до кордону три новітні бомбардувальники

До російсько-українського кордону прибули три новітні винищувачі-бомбардувальники Су-34. Екіпажі літаків здійснили переліт із Новосибірська в окремий бомбардувальний авіаційний полк Південного військового округу в Ростовській області, повідомляє сайт Міноборони РФ.

Багатофункціональний винищувач-бомбардувальник Су-34 за бойовими можливостями належить до покоління літаків "4+". Серед особливостей літака - збільшена дальність польоту до 4 тис. км, максимальна швидкість - до 1900 км/год., а також наявність новітньої системи управління озброєнням.

На Су-34 з'явилася 30 мм гармата, а бойове навантаження підвищено до 8 тонн. Можливість підвіски додаткових паливних баків забезпечує політ Су-34 на великі відстані, що близькі до дальностей польоту стратегічних бомбардувальників.

Нагадаємо, саме в Ростовській області російські військовослужбовці незаконно перетинають кордон з Україною, тут також регулярно вторгаються так звані "гуманітарні конвої", до яких Росія не допускає українських прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram