ГоловнаСвіт

У Фінляндії змінили маршрути цивільних рейсів через російські військові літаки

Російські ВПС літають з вимкненими транспондерами

У Фінляндії змінили маршрути цивільних рейсів через російські військові літаки
архив

Фінські авіадиспетчери тимчасово змінили траєкторію маршрутів цивільних літаків через літаки російських ВПС, які з'явилися в небі над Балтикою.

Про це повідомляє фінська телерадіомовна компанія Yle з посиланням на заяву агентства транспортної безпеки Фінляндії (Trafi).

За словами директора агентства Пеккі Хентту, літаки були помічені фінськими військовими в повітряному просторі між Калінінградською областю та рештою Росії в середу, 10 грудня. Російські літаки летіли в одну лінію і не становили небезпеки цивільним судам, але їх передавачі були відключені, тому інші літаки не могли їх помітити по приладах.

"Це стандартна процедура, коли літаки літають "втемну" з відключеними передавачами", - сказав Хентту, пояснюючи необхідність зміни маршруту руху цивільних суден подалі від російських літаків.

Нагадаємо, 12 листопада над Швецією російський військовий літак ледь не зіткнувся з пасажирським. Міноборони Швеції заявило, що російський військовий літак летів з вимкненим транспондером (прилад для ідентифікації повітряного судна). У Москві на це відповіли, що військові літаки НАТО завжди літають в міжнародному повітряному просторі біля кордонів Росії з вимкненими транспондерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram