ГоловнаПолітика

Україна пояснила відмову підтримати російську резолюцію в ООН

Росія - країна, що підтримує нацизм, зазначили в МЗС

Україна пояснила відмову підтримати російську резолюцію в ООН
Фото: sled.net.ua

МЗС роз'яснив, чому делегація України голосувала проти ініційованого Російською Федерацією проекту резолюції "Боротьба з героїзацією нацизму, неонацизму та іншими видами практики, яка сприяє ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості".

Розгляд документа відбувся 21 листопада в рамках Третього комітету 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Документ, як і в минулі роки, ухвалили: 115 делегацій виступили "за", 55 держав "утрималися". Україна разом із США та Канадою проголосувала "проти". Після голосування в російських ЗМІ Україну звинуватили в підтримці неонацизму.

Однак, як зазначає МЗС, позиція України полягає в рішучому засудженні нацизму і неонацизму, а також усіх інших форм нетерпимості. При цьому країна вважає абсолютно неприйнятним і неправомірним вдаватися до маніпуляцій і спотворення історії на догоду чиїмось агресивним політичним інтересам.

"На жаль, саме такий підхід з року в рік демонструє Росія у розробці зазначеної резолюції. Україна виступає категорично проти цинічної спроби Російської Федерації подати себе як лідера в боротьбі з нацизмом і неонацизмом, здійснюючи при цьому ті самі злочини проти інших націй. Росія не тільки незаконно анексувала Крим і розгорнула неоголошену гібридну війну в Україні. Ця країна відкрито підтримує різноманітні російські неонацистські угруповання як у себе, так і за кордоном. зокрема, йдеться про "Вовчу сотню", яка воює у складі збройних терористичних угруповань на території Донецької та Луганської областей України, а також про російські казки в Криму, які відверто сповідують націоналістичну, ксенофобську і шовіністичну політику", - зазначили в МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram