ГоловнаПолітика

"Батьківщина" визначила першочергові завдання для нової Ради

Тимошенко вимагає скасувати недоторканність

"Батьківщина" визначила першочергові завдання для нової Ради
Фото: Сергей Коровайный

Партія "Батьківщина" вважає, що нова Верховна Рада повинна почати реформи із себе і скасувати недоторканність нардепів, президента і суддів. Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що для цього потрібно внести зміни в Конституцію, і висловила сподівання, що під таким законопроектом підпишуться 300 депутатів. "Президент, народні депутати та судді стануть такими самими, як і всі інші українці, і нестимуть таку саму відповідальність, як кожен звичайний громадянин України. Усі повинні стати рівними перед законом", - цитує Тимошенко прес-служба партії.

Другим кроком, за думку "Батьківщини", має стати створення біометричної системи голосування та допуску депутатів до сесійної зали. Третім - введення відповідальності за прогули парламентських засідань.

"Щонайменше за такі дні не виплачуватиметься заробітна плата. Якщо будуть хронічні пропуски відвідування залу і комітетів - ми пропонуємо вводити інші санкції для депутатів - до виявлення факту порушення присяги народного депутата і позбавлення його права бути народним депутатом", - сказала Тимошенко.

Крім того, партія вирішила наполягати на скасуванні позаблокового статусу України і на створенні слідчої комісії про забезпечення бійців АТО.

"Батьківщина" також вважає, що 64 депутати, які голосували за диктаторські закони 16 січня, не мають права займати керівні посади в парламенті, і пропонує призначати керівників комітетів не за квотним, а за професійним принципом.

Фото: batkivshchyna.com.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram