ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські волонтери об'єдналися в асоціацію

Асоціація об'єднала 26 волонтерських організацій

Українські волонтери об'єдналися в асоціацію
Фото: Предоставлено волонтерами

Сьогодні, 16 листопада, в Києві відбувся установчий з'їзд громадського об'єднання Асоціація народних волонтерів України. На даний момент асоціація об'єднала 26 волонтерських організацій, включаючи благодійний фонд "Крила фенікса", "Автомайдан", "Патріот", "Народний тил" та інші.

Як повідомив журналістам координатор Ради волонтерів при Міноборони Давид Арахамія, до Асоціації народних волонтерів увійшли зареєстровані волонтерські організації, які регулярно надають допомогу військовим і цивільним особам у зоні АТО, а також ветеранам АТО та їхнім сім'ям, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що нині є кількасот заявок від волонтерських організацій, які хочуть вступити до Асоціації, але наразі було вирішено об'єднати 26.

"Це найбільш розкручені фонди, які дуже багато програм реалізують. Маленькою групою легше прийняти рішення, а потім ми робимо вільний вхід. Люди, які захочуть пізніше приєднатися, зможуть це зробити на рівних правах з іншими. Тобто той, хто перший, не означає - найголовніший... Є багато дрібних громадських об'єднань та волонтерських фондів, і наше завдання - показати їм той досвід, який мають великі волонтерські фонди", - сказав він.

Давид Арахамія також зазначив, що на сьогоднішньому з'їзді було вирішено, яким чином волонтерські організації будуть взаємодіяти з державою.

"Волонтери втомилися створювати паралельні державі структури. Держава щось робить, а волонтери бачать, що це працює погано, і починають закривати дірки... Тому волонтерські організації вирішили спробувати коригувати державу за напрямками і, в першу чергу, це взаємозв'язок з Міноборони. Ми вирішили, яким чином це робити за допомогою профільних комітетів... Наприклад, комітет з тактичної підготовки, його завданням є об'єднати весь досвід, який був на волонтерських засадах, і змусити профільні державні структури реалізувати ці програми в життя", - сказав він.

Давид Арахамія зазначив, що створення Асоціації є важливим кроком, оскільки якщо волонтерські організації, об'єднавшись, будуть доносити проблеми до чиновників, то останні почнуть прислухатися. "Наше сьогоднішнє завдання - виступати єдиним фронтом перед державними структурами", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram