ГоловнаПолітика

Міністерство оборони почало наймати волонтерів

Полторак визнав слабкість Збройних сил у забезпеченні солдатів

Міністерство оборони почало наймати волонтерів
Фото: Кузьма Джунь

Міністерство оборони почало наймати волонтерів, повідомляє прес-служба відомства з посиланням на міністра Степана Полторака.

"Дехто з керівників не зміг у стислі терміни забезпечити їхнє чітке виконання. За умов, коли від оперативності і правильності дій посадових осіб Міністерства оборони та Генерального штабу залежить життя людей, які виконують бойові завдання, це неприйнятно. Тому мною прийнято ряд кадрових рішень щодо керівників окремих структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу, відповідальних за забезпечення Збройних сил України, і призначення замість них більш професійних виконавців", - повідомив міністр. Він уточнив, що мова йде про представників волонтерських організацій.

Поки що волонтерам запропонували місця в департаменті держзакупівель, де вони займатимуться моніторингом цін і своєчасною закупівлею товарів, необхідних військовим. Імен волонтерів, які зайняли їх, не називають.

Далі Полторак збирається запропонувати волонтерам посади в службах забезпечення продовольством, речами, паливно-мастильними матеріалами. У департамент кадрової політики волонтерів залучать для формування кадрового резерву з бійців АТО.

"Запропонований підхід є новим, але я переконаний, що він стане дієвим і ефективним і значно поліпшить стан матеріально-технічного забезпечення військ", - сказав Полторак.

Нагадаємо, що один з найвідоміших волонтерів Юрій Бірюков став радником президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram