ГоловнаПолітика

Порошенко призначив своїм радником волонтера

Юрій Бірюков брав участь у поверненні 79-ї бригади на місце дислокації

 Порошенко призначив своїм радником волонтера
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Указ про призначення Юрія Бірюкова радником Президента України і подякував йому за сумлінну та ефективну волонтерську роботу. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Як наголошується в повідомленні, під час зустрічі з Бірюковим Президент, зокрема, подякував йому за ефективну роботу у поверненні 79-ї бригади на місце дислокації.

"Без вашої участі ця операція була б неможлива. Дякую за самовіддану роботу і вітаю з ініціативою створення нового військового добровольчого підрозділу, який увійде до складу діючої славетної аеромобільної бригади. Така взаємодія може бути дійсно ефективним і гарним прикладом для інших", - зазначив Президент.

Говорячи про свою зустріч із волонтерськими організаціями, які допомагають військовим у зоні АТО, Глава держави висловив сподівання, що завтра Верховна Рада ухвалить позитивне рішення щодо напрацьованих спільно з волонтерами ініціатив, зокрема, щодо дерегуляції у сфері благодійної допомоги та податкових пільг для благодійників, які забезпечують військових усім необхідним.

Президент акцентував увагу нового радника на необхідності посилення антикорупційної громадської діяльності для підвищення прозорості та ефективності закупівель для української армії.

"Немає зараз більш важливої справи, ніж забезпечення наших армійців та добровольців усім необхідним для захисту їх життя. Ті, хто крав чи продовжує красти, наживаючись на наших військових, мають якомога скоріше отримати по руках. Усі антикорупційні справи, які зараз розпочаті проти певних військових чиновників, дійдуть до суду, ніхто не уникне справедливого покарання за свої злодіяння. Ми маємо якомога швидше подолати корупцію в армії", – підкреслив Президент.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко дав доручення ввести волонтерів до складу громадських рад для контролю над закупівлями на потреби АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram