ГоловнаСуспільствоЖиття

Кількість переселенців із зони АТО перевищила 445 тис. осіб

За медичною допомогою за минулу добу звернулися 135 дорослих і 79 дітей

Кількість переселенців із зони АТО перевищила 445 тис. осіб
Фото: EPA/UPG

Із району проведення АТО в інші регіони переселилося понад 445,1 тис. осіб.

Про це розповів речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі" в неділю у Києві.

"Загалом з району проведення АТО в інші регіони переселено понад 445 тис. 170 осіб, у тому числі 122,6 тис. дітей, 87 тис. інвалідів і літніх людей", - сказав він.

За словами Лисенка, за медичною допомогою з тимчасово переміщених осіб Луганської та Донецької областей за минулу добу звернулися 135 дорослих і 79 дітей. За весь період меддопомогу отримали понад 78 тис. дорослих і 56 тис. дітей.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня ООН нарахувала 824 тисячі біженців з Донбасу, з яких 430 тисяч залишаються на території України. 14 листопада переселенці вимагали від Петра Порошенка підписати закон про їхній статус.

Також нагадаємо, уряд своїм рішенням від 1 жовтня ввів єдиний облік внутрішньо переміщених осіб з Криму та районів проведено АТО. Тим, хто став на облік, видають відповідні довідки. З 1 грудня лише на підставі цих довідок вони зможуть отримувати соцвиплати (в том числі пенсії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram