ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський неонацист готував замахи на керівництво полку "Азов", - СБУ

ФСБ завербувала диверсанта розповідями про звірства "бандерівців"

Російський неонацист готував замахи на керівництво полку "Азов", - СБУ
Фото: www.facebook.com/azov.batalion

Контррозвідка Служби безпеки України разом з Державною патрульною службою та керівництвом полку "Азов" затримала громадянина Російської Федерації, якого було завербовано ФСБ РФ з метою проникнення у добровольчий полк МВС України "Азов".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Житель Мурманської області та член неонацистської організації "Реструкт" Дмитро Рассєйкін за завданням російських спецслужб намагався проникнути в Україну з Білорусі. При ньому було виявлено посвідчення вибухотехніка та комплектуючі, за допомогою яких можна виготовити засоби дистанційного керування вибуховими речовинами.

Диверсант зізнався, що відповідно до відпрацьованих ФСБ завдань, він мав увійти до складу полку "Азов" під виглядом особи, яку переслідують за антиросійські погляди.

За словами затриманого, він мав здійснити замах з використанням вибухівки на керівництво та особовий склад добровольчого підрозділу. Крім того, перед ним ставилося завдання з отримання розвідувальної інформації про діяльність "Азова", заплановані операції тощо.

Рассєйкін повідомив, що як мотиви вербування спецслужби РФ використовували неправдиві відомості про звірства "бандерівців" і "фашистів", яких необхідно знищувати. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, напередодні контррозвідка СБУ затримала у Волноваському районі Донецької області двох громадян України, які за завданням російських спецслужб готували диверсію проти українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram