ГоловнаСуспільствоЖиття

РНБО не знає, що привезла Росія в сьомому гумконвої

Червоний Хрест не брав участі в організації гумконвою з РФ

РНБО не знає, що привезла Росія в сьомому гумконвої
Фото: EPA/UPG

Раді національної безпеки і оборони України нічого не відомо про вміст вантажівок сьомого так званого російського гуманітарного конвою, який прибув сьогодні в Луганськ.

Про це сьогодні на брифінгу заявив прес-секретар Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Сьогодні між 6:00 і 7:00 годинами ранку з території Росії на територію України через пропускні пункти "Донецьк-Ізварине" та "Матвєєв Курган-Успенка" заїхали 74 вантажівки чергового так званого гуманітарного конвою. Враховуючи, що російською стороною порушено вимоги міжнародного та українського законодавства щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги, а також те, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі в переміщенні вантажу, українські зведені підрозділи прикордонників і митників здійснили лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через державний кордон, без виконання покладених на них контрольних функцій", - сказав прес-секретар.

Також Лисенко зазначив, що вміст вантажу та його призначення українській стороні невідомі.

Нагадаємо, 16 листопада сьома колона вантажівок з гуманітарним вантажем з Росії прибула в окупований терористами Луганськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram