ГоловнаПолітика

В АП пропонують змінити закон про люстрацію

Потрібно з'ясовувати, що конкретно людина робила, вважає Зубко

В АП пропонують змінити закон про люстрацію
Фото: Макс Левин

Перший заступник голови Адміністрації Президента Геннадій Зубко вважає за необхідне внесення змін до закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

За його словами, деякі чиновники, які дуже довго працювали на державу і піднімалися кадровими сходами, несправедливо підпали під дію закону про люстрацію і звільнені.

"Потрібно розбиратися з цим законом, бо саме ті люди, які працювали ще до 2010 року і професійно виконували свої обов'язки, потрапили під пряму дію закону, тобто незворотне звільнення. На сьогоднішній день ми вважаємо, що крок за кроком потрібно з'ясовувати, що конкретно людина робила і яким чином займала свою посаду", - вважає Зубко.

На його думку, в законі потрібно чітко конкретизувати, хто підпадає під закон, хто такий учасник бойових дій у зоні АТО і так далі.

"Дуже багато зараз хлопців, які були в зоні АТО і потрапили під пряму дію закону", - зазначив чиновник.

Він здивований такою ситуацією, оскільки чиновники, які справді причетні до корупції, не підпадають під пряму дію закону, а проходитимуть люстраційну комісію.

Нагадаємо, Міністерство оборони ініціює внесення змін до закону "Про очищення влади" (про люстрацію) з метою збереження на службі кваліфікованих кадрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram