ГоловнаПолітика

Суд про заборону КПУ знову не відбувся

Окружний адміністративний суд Києва відклав розгляд позову

Суд про заборону КПУ знову не відбувся
Фото: EPA/UPG

Окружний адміністративний суд Києва відклав розгляд позову Міністерства юстиції про заборону діяльності Комуністичної партії. За словами судді Валерія Кузьменка, суд повернеться до розгляду справи про заборону КПУ після рішень інших судів про позови партії до Кабінету Міністрів і Президента.

"Суд першої інстанції прийняв рішення про відмову в задоволенні позову КПУ. За всіма цими справами вже є рішення... Суддя мотивував це тим, що рішення ще не набули чинності. Коли вони наберуть - невідомо, оскільки невідомо, чи будуть їх оскаржувати представники КПУ", - сказала директор департаменту правового забезпечення та конституційної допомоги Державної реєстраційної служби Марина Курдюкова.

Вона стверджує, що КПУ оскаржила положення про Державну реєстраційну службу в частині, яка надає відомству повноваження звертатися до суду з позовом про заборону політичної партії.

Нагадаємо, розгляд позову відкладається вже вп'яте. Міністр юстиції Павло Петренко допускає, що Мін'юст ініціюватиме відвід складу Окружного адмінсуду Києва з огляду на те, що КПУ намагається затягувати розгляд справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram