ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає терміново скликати засідання Ради для скасування законів про Донбас

У партії наполягають на поверненні до женевського формату

"Батьківщина" вимагає терміново скликати засідання Ради для скасування законів про Донбас
Фото: www2.tymoshenko.ua

"Батьківщина" вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради для негайного скасування законів про особливий статус деяких територій Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на офіційному сайті.

У "Батьківщині" наполягають на тому, що депутат від її партії Юрій Одарченко зареєстрував відповідний законопроект ще 16 вересня.

"Із першого дня прийняття цих законів "Батьківщина" попереджала про це, що це обман і хибне рішення, яке не принесе миру Україні, навпаки, дасть можливість В. Путіну і підконтрольним Кремлю бойовикам посилити свої позиції на окупованих територіях і накопичити сили для продовження бойових дій і захоплення нових населених пунктів", - йдеться в заяві партії.

На думку "Батьківщини", саме під прикриттям Мінських угод бойовикам удалося провести свої "вибори". У партії наполягають на поверненні до женевського формату переговорів за участю України, США, Росії та Євросоюзу.

Нагадаємо, днями Президент України Петро Порошенко заявив про можливе скасування закону про особливий статус Донбасу як реакцію на проведення виборів на захоплених територіях. РНБО рекомендувала Президентові внести до парламенту відповідний законопроект. Водночас у Раді вже зареєстровано два аналогічні проекти закону - авторства Олександра Турчинова й Олега Ляшка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram