ГоловнаПолітика

Окуповані території потрібно звільняти, а не вести переговори, - Турчинов

"Фейкові вибори" ДНР і ЛНР були спробою заморозити конфлікт на Донбасі, - вважає політик

Окуповані території потрібно звільняти, а не вести переговори, - Турчинов
Фото: Униан

Росія не збирається працювати на нормалізацію ситуації на Донбасі.

Про це заявив спікер парламенту Олександр Турчинов, повідомляє ТСН.

"Треба констатувати, що Російська Федерація і не збиралася працювати в напрямку мирного вирішення трагедії, яку вони штучно створили на сході нашої країни", - заявив він. На думку Турчинова, про це свідчать і проведені на Донбасі так звані "вибори".

"Ті фейкові вибори, які росіяни провели на окупованій території, які ніколи не визнає цивілізований світ, які і виборами назвати неможливо - вони свідчать про те, що фактично здійснюється спроба заморозити цей конфлікт, зробити його перманентним", - вважає український політик.

Керівник парламенту минулого скликання каже, що вже підготував постанову про скасування законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків, бо ці закони насправді і не працювали жодного дня.

"Їх треба скасовувати. Треба скасовувати закон про особливий статус, бо він передбачав вибори до місцевих рад у грудні. Зрозуміло, що жити за українським законодавством ті, хто окупував території, не збираються. Ніяких передумов, після яких повинна настати амністія, ні терористи, ні російські військові не збиралися виконувати, і я навіть не підписав цей закон і не відіслав його в Адміністрацію президента. Тому вже вніс постанову про скасування голосування закону про амністію та скасування закону про особливий статус", - пояснив Турчинов.

На його думку, поки що залишається можливим тільки один варіант поведінки з бойовиками. "Є тільки один формат нашої діяльності: звільняти окуповані території", - підкреслив політик.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко ініціював скасування закону про особливий статус Донбасу через проведення в ДНР і ЛНР виборів усупереч мінським домовленостям, за якими вибори мали відбутися 7 грудня за українським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram