ГоловнаПолітика

Участь чеського журналіста у спостереженні за "виборами" ДНР і ЛНР оплатила Росія

"Спостерігач" на незаконних "виборах" зізнався, що йому заплатили

Участь чеського журналіста у спостереженні за "виборами" ДНР і ЛНР оплатила Росія
Фото: EPA/UPG

Чеський журналіст і політик Ладислав Земанек, котрий як "міжнародний спостерігач" брав участь у так званих "виборах" у Донецьку, зізнався, що його місію організувала й оплатила "російська сторона". Про це Земанек написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Земанек назвав у своєму повідомленні ще двох "спостерігачів", які побували в "ДНР" разом із ним. Жоден із них не спростував відомостей про російський спонсора.

"Акція була організована російською стороною, а тому очевидно, хто її оплачував", - заявив Земанек.

"Минулі вибори повністю визнаю... Можу зі спокійною совістю констатувати, що я не був свідком жодної помилки, вибори пройшли в дуже дружній атмосфері та з ентузіазмом. Ми могли б повчитися в них", - запевнив він.

Згодом у коментарях до повідомлення "спостерігач" визнав, що на виборах не було списків виборців, але сказав, що не бачить у цьому проблеми, адже "ніхто не знає, хто де живе".

У МЗС України поінформовані про таке зізнання чеського політика, повідомив офіційний представник відомства Євген Перебийніс.

Нагадаємо, "вибори" голів ДНР і ЛНР пройшли на захоплених бойовиками територіях 2 листопада. Олександр Захарченко вже пройшов "інавгурацію" в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram