ГоловнаСуспільствоЖиття

Захарченка оголошено обраним "головою ДНР"

Так званий ЦВК оголосив результати вчорашнього голосування

Захарченка оголошено обраним "головою ДНР"
Фото: EPA/UPG

Діючий "прем'єр-міністр" терористичної організації ДНР Олександр Захарченко переміг на виборах "голови ДНР". Про це сьогодні повідомив Роман Лягін, інформує Интерфакс.

"За результатами обробки 100% бюлетенів кандидат Олександр Захарченко набирає більш ніж 765 тис. 340 голосів", - сказав Лягін.

На виборах у "парламент ДНР" найбільше число голосів набрала громадська організація "Донецька республіка" - 662,7 тис. голосів, "Вільний Донбас" - 306,9 тис. голосів.

Про склад майбутнього "парламенту" нічого не відомо, оскільки у "виборчих списках" обох організацій зазначено тільки перші три прізвища.

Нагадаємо, в неділю, 2 листопада, бойовики ДНР і ЛНР провели "вибори" незаконних органів влади на захоплених територіях. Місцевих жителів заманювали на виборчі дільниці дешевими овочами, доправленими російським "гуманітарним конвоєм". При цьому для голосування використовували бюлетені на звичайному офісному папері, на дільницях не було списків виборців, представники бойовиків не оголошували результатів голосування на своїх сайтах - уся інформація про перебіг і результати виборів надходить із соціальних мереж і російських ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram