ГоловнаПолітика

Плотницький залишиться ватажком ЛНР

"ЦВК" терористичної організації підбиває підсумки вчорашніх "виборів"

Плотницький залишиться ватажком ЛНР
Фото: @maxseddon

Діючий "прем'єр-міністр" ЛНР Ігор Плотницький лідирує на виборах голови ЛНР. Таку заяву зробив глава "Центрвиборчкому ЛНР" Сергій Козьяков, повідомляє "Интерфакс".

"За результатами обробки 27,8% бюлетенів кандидат Ігор Плотницький набирає 63,17% голосів, або 122 тис. 643 голоси виборців", - сказано в повідомленні.

Другий претендент на посаду ватажка ЛНР Олег Акімов набирає 15,95% голосів виборців (30 тис. 992), самозванча міністр охорони здоров'я Лариса Айрапетян - 8,36% (16 тис. 244), підприємець Віктор Пеннер - 10,31% (20 тис. 330).

На виборах у "верховну раду" лідирує організація "Мир Луганщині" (69,18%), Луганський економічний союз і Народний союз набирають 24,07% і 4,96% голосів виборців відповідно.

Козьяков зазначив, що з явкою 1,027 млн осіб змогли проголосувати лише 699 тисяч виборців. Раніше ЦВК продовжив час роботи дільниць у зв'язку з великим напливом охочих проголосувати.

Нагадаємо, 2 листопада на захоплених бойовиками територіях Донецької і Луганської областей пройшли так звані "вибори". Місцевих жителів заманювали на виборчі дільниці дешевими овочами, доставленими російським "гуманітарним конвоєм". При цьому для голосування використовували бюлетені на звичайному офісному папері, на дільницях не було списків виборців, представники бойовиків не оголошували результатів голосування на своїх сайтах - вся інформація про перебіг і результати виборів надходить із соціальних мереж і російських ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram