ГоловнаПолітика

Бойовики на "виборах" збирають базу даних місцевих жителів, - СБУ

Служба безпеки зафіксувала десятки злочинів у зоні АТО

Бойовики на "виборах" збирають базу даних місцевих жителів, - СБУ
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України фіксує десятки злочинів у зоні бойових дій на Донбасі під час "виборів" ватажків ДНР і ЛНР. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Сьогоднішні події в терористичних ДНР і ЛНР є актом насильства над українськими громадянами і не мають нічого спільного з виборами. Служба безпеки та Міністерство внутрішніх справ України кваліфікують все, що відбувається сьогодні на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, як масштабний злочин проти українських громадян, і документують масові факти терору, залякування, шантажу, підкупу, примусових робіт та викрадення людей, - сказано в повідомленні.

Раніше сьогодні СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом "виборів", і під час розслідування фіксує десятки злочинів:

  • обстріли мирних жителів;
  • диверсії (Маріуполь);
  • тиск зброєю і артилерією на громадян (Сніжне);
  • підкуп і шантаж (Донецьк).

"Людям за безцінь пропонують продукти харчування, овочі та фрукти, завезені Російською Федерацією з т. зв. гуманітарним конвоєм, що є організованим злочинцями цинічним фарсом для того, щоб зібрати базу даних про людей і відсортувати їх за злочинними потребами ДНР і ЛНР", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ закликала громадян не брати участі у псевдоголосуванні, оскільки це може бути небезпечно для життя українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram