ГоловнаПолітика

В окрузі Корнацького вирішили перерахувати голоси

Василь Капацина наполягає, що переміг він

В окрузі Корнацького вирішили перерахувати голоси
Аркадий Корнацкий
Фото: Макс Левин

У 132 окрузі в Миколаївській області, де попередньо переміг Аркадій Корнацький, виборча комісія вирішила перерахувати голоси на 10 дільницях, пишуть "НикВести".

Це було зроблено за заявою суперника Корнацького Василя Капацини. Питання про перерахунок голосів виніс на голосування заступник голови окружкому Валерій Капралов, оскільки його голова Зінаїда Ложкарєва самоусунулася від роботи ОВК. За результатами голосування, 11 членів комісії проголосували "за", цього вистачило для призначення перерахунку.

Чергове засідання 132 окружкому призначено на завтра, 2 листопада, 10:00 ранку. На ньому складуть графік виклику дільничних виборчих комісій для перерахунку.

На думку адвоката Капацини, цей перерахунок може змінити різницю в голосах на 232 голоси на його користь, а Корнацького залишити поза парламентом.

Тим часом прес-служба Корнацького повідомила, що рішення окружкому буде передано в правоохоронні органи для оцінки. Штаб кандидата зазначає, що Капралов, який увійшов у ОВК за квотою Партії регіонів, порушив законодавство, поставивши питання на голосування, оминувши голову комісії.

Нагадаємо, що за результатами опрацювання 100% електронних протоколів Корнацький набрав 21411 голосів (34,82%), Капацина - 21139 голосів виборців (34,38%).

Перед цим Корнацький двічі безуспішно балотувався до Верховної Ради від партії "Батьківщина". У 2012 році результати виборів у його окрузі так і не встановили, а на перевиборах 2013 року він програв Миколі Круглову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram