ГоловнаПолітика

У 30 окрузі в Дніпродзержинську перерахують голоси

Переможений кандидат заявив, що в нього вкрали майже 1000 голосів

У 30 окрузі в Дніпродзержинську перерахують голоси
Фото: www.5692.com.ua

Центрвиборчком наказав до 3 листопада перерахувати голоси на п'ятьох дільницях 30 округу в Дніпропетровській області, де розрив між першим і другим місцями становив лише 61 голос.

Усі спірні ділянки розташовано в Дніпродзержинську, повідомила прес-служба ЦВК.

Попередньо в окрузі переміг кандидат від Блоку Порошенка Олександр Дубінін, але Олег Захорольський, який став другим, заявив, що дані протоколів, які він має, і ті, які введено в систему "Вибори", відрізняються. Він стверджує, що в нього вкрали 994 голоси, а Дубініну додали 997.

ЦВК вирішив перевірити цю інформацію. При цьому комісія звернулася в Генпрокуратуру і передала їй копії заяв Захорольського, а також примірники всіх протоколів дільниць і окружкому №30 для перевірки.

Нагадаємо, голова ЦВК Михайло Охендовський заявляв, що перерахунок голосів можливий у двох округах, у тому числі в 30-му.

"Є всі підстави стверджувати, що було скоєно злочин в цьому окрузі під час установлення підсумків голосування. Навіть побіжний аналіз тих відомостей, які внесено в систему "Вибори", невідповідність певних цифр загальній тенденції вказує на те, що вони стали об'єктом маніпуляцій з чиєїсь сторони", - заявила в четвер заступниця голови ЦВК Жанна Усенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram