ГоловнаПолітика

В Україну у справі Януковича летять представники Гаазького трибуналу

Міжнародний кримінальний суд чекає доказів злочинів екс-президента-втікача

В Україну у справі Януковича летять представники Гаазького трибуналу

Україну в листопаді-грудні відвідають представники Гаазького трибуналу у справі екс-президента України Віктора Януковича. Про це заявив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець, передає РБК-Україна.

За заявою України у квітні прокурор міжнародного Кримінального суду офіційно відкрила процедуру попереднього вивчення ситуації в Україні.

"Відповідно до вимог Римського статуту прокурор міжнародного кримінального суду не може сама збирати докази, тому офіс прокурора звернувся до України з проханням надати повну доказову базу на підтримку звинувачення з приводу подій з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року", - сказав Баганець.

За його словами, у вересні Україна вже підготувала і передала інформацію в офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Наскільки мені відомо, то офіс цього прокурора планує робочий візит в Україну в листопаді-грудні, щоб провести зустріч з генеральним прокурором України і з конкретними слідчими, які займаються питаннями розслідувань справ про порушення прав і свобод людини, а також розстріли на Майдані", - зазначив Баганець.

Заступник генпрокурора підкреслив, що говорити про перспективи притягнення Януковича до відповідальності наразі передчасно, оскільки в Міжнародному кримінальному суді своя процедура, яка відрізняється від передбаченої українським кримінально-процесуальним кодексом.

Нагадаємо, сьогодні в Україні набув чинності закон, який дозволяє притягнути Януковича до кримінальної відповідальності заочно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram