ГоловнаПолітика

Найєм прогнозує формування нового Кабміну не раніше ніж у грудні

Кадрові призначення очікуються після обрання спікера і прем'єра

Найєм прогнозує формування нового Кабміну не раніше ніж у грудні
Фото: www.dyvys.in

Кандидат у депутати Верховної Ради від партії "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм прогнозує, що парламент 8 скликання проведе перше засідання наприкінці листопада, а Кабінет Міністрів сформуть не раніше ніж у грудні.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу.

"Традиційно в Україні з останнього дня виборів до першого дня сесії парламенту минає від 15 до 40 днів. Я думаю, що перша сесія парламенту буде наприкінці місяця. Потім ми мусимо вибрати спікера парламенту і тільки після цього ми оберемо нового прем'єр-міністра і уряд. Я думаю, що це будуть перші числа грудня, не раніше", - сказав він.

Найєм зазначив, що якийсь час знадобиться для того, щоб вирішити проблеми, що виникли під час виборів у низці одномандатних виборчих округів, в тому числі в судовому порядку.

Крім того, Найєм заявив про попередні домовленості про формування коаліції тільки фракціями. "Тобто жодних залучень депутатів до фракцій ззовні", - сказав він.

Найєм підчкреслив, що членами коаліції не будуть депутати, які голосували за закони 16 січня.

Нагадаємо, журналіст Мустафа Найєм проходить до Верховної Ради за списками "Блоку Петра Порошенка". Фракція БПП в новому парламенті може налічувати до 150 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram