ГоловнаПолітика

У Великобританії заарештовано активи Злочевського

У Центрі протидії корупції відмовилися розкривати деталі

Великобританія заарештувала активи екс-міністра екології і природних ресурсів України Миколи Злочевського. У країні також розслідують кримінальну справу щодо колишнього українського чиновника.

Про це сьогодні повідомила виконавчий директор Центру протидії корупції Дарина Каленюк, інформує "Радіо Свобода".

"У нас є інформація, що в Лондоні завели справу проти Злочевського і що там заморозили його активи, я не можу сказати деталі, але справа є. Швидше за все, що пов'язана з нафтодобувною діяльністю", - сказала Каленюк.

Вона зазначила, що в Україні справи стосовно колишнього міністра екології досі немає.

"Ми готуємо заяву про злочин на підставі фактів вже публічно відомих, вже опублікованих журналістами. Відома інформація, що справа є в Лондоні, можливо, справа є ще й в інших іноземних державах, але ці справи зайдуть в кут, якщо українці не розслідуватимуть походження цих грошей. Тобто, якщо українці не доведуть нелегальне походження, то все, що там заморожено, заарештовано, буде розморожено", - попередила Каленюк.

Нагадаємо, раніше журналісти "Радіо Свобода" провели аерозйомку будинків Злочевського під Києвом, виконаних у стилі фортець. Вони знаходяться на 4,5 га землі на косі між Київським водосховищем і обвідним каналом.

Микола Злочевський, перебуваючи на посаді міністра екології, брав участь у видачі ліцензій компаніям, власником яких був він сам через підставних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram