ГоловнаПолітика

БПП, "Народний фронт" і "Самопоміч" домовилися з ключових позицій

Тристоронні консультації новообраних парламентаріїв продовжаться у понеділок

БПП, "Народний фронт" і "Самопоміч" домовилися з ключових позицій
Фото: LB.ua

Сьогодні в Києві завершилося перше засідання робочої групи "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту" і "Самопомочі" зі створення парламентської коаліції. Як стало відомо LB.ua, у результаті засідання сторони досягли угоди з ключових позицій.

БПП на зустрічі представляли Юрій Луценко, Володимир Гройсман та Віталій Ковальчук, з боку "Народного фронту" в переговорах брали участь В'ячеслав Кириленко, Сергій Пашинський і Павло Пинзеник, від "Самопомочі" на зустрічі були присутні Оксана Сироїд, Олег Лаврик та Олег Березюк.

Представники трьох політсил обговорили регламент роботи коаліції і принципи формування уряду. Всі сторони погодилися, що квотний принцип формування уряду неприпустимий. Крім того, майбутні депутати вирішили уникати "зв'язки" між партійною приналежністю міністра і його заступників.

Кажучи про регламент роботи коаліції, представники "Самопомочі" заявили про неможливість створення неконституційних контрольних органів. Раніше представники БПП заявляли про можливе створення "наглядового органу", який би вживав заходи щодо учасників коаліції у разі порушення угоди.

Учасники зустрічі заявили про досягнення угоди з ключових позицій та домовилися продовжити консультації в понеділок. Очікується, що остаточну угоду буде прийнято на повторній зустрічі політсил, запланованій на 3 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram