ГоловнаПолітика

"Вибори" ДНР і ЛНР суперечать мінським угодам, - ОБСЄ

Лідери терористів проігнорували спроби тристоронньої контактної групи обговорити це питання на відеоконференції 31 жовтня

"Вибори" ДНР і ЛНР суперечать мінським угодам, - ОБСЄ
Фото: Александр Ратушняк

Голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер заявив, що "вибори" в самопроголошених республіках на Донбасі суперечать мінським угодам.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ, повідомляє РБК-Україна.

"Буркгальтер наголосив, що мінський протокол передбачає проведення дострокових місцевих виборів відповідно до законодавства України в деяких районах Донецької та Луганської областей. Це було зроблено у відповідь на заклики до децентралізації і мало створити умови для спільних зусиль, щоб повернути мир і стабільність у розорені війною райони Східної України", - йдеться в повідомленні.

Наміри самопроголошених ДНР і ЛНР провести так звані вибори поза рамками встановленого законодавства України "суперечать букві і духу мінського протоколу і будуть ще дужче ускладнювати його реалізацію", наголосив Дідьє Буркгальтер.

В ОБСЄ повідомили, що спроби тристоронньої контактної групи обговорити це питання на відеоконференції з представниками самопроголошених утворень Донецька і Луганська, заплановані на другу половину дня 31 жовтня, не були успішними через ігнорування її лідерами ДНР і ЛНР.

Президент Петро Порошенко переконаний, що ці вибори ставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Водночас Росія вже заявила про готовність визнати "вибори" ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram