ГоловнаПолітика

Порошенко впевнений, що світ не визнає "виборів" ЛНР і ДНР

Президент розповів про останні консультації зі світовими лідерами

Порошенко впевнений, що світ не визнає "виборів" ЛНР і ДНР
Фото: EPA/UPG

Світова спільнота не визнає результатів будь-яких виборів, які проведуть на захопленій українській території бойовики ДНР і ЛНР. Таку заяву зробив сьогодні Президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба голови держави.

Порошенко повідомив, що провів низку консультацій зі світовими лідерами й отримав запевнення, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей "не будуть визнані цивілізованим світом і кардинально суперечать українському законодавству". Президент додав, що вибори ватажків ДНР і ЛНР суперечать мінським домовленостям і ставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

"Справедливе суспільство можна побудувати тільки тоді, коли є верховенство права, коли є чесні вибори, на відміну від псевдовиборів, які зараз терористи і бандити планують провести на окупованих територіях. 2 листопада під дулами автоматів вони хочуть продемонструвати фейкове волевиявлення громадян Донбасу", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, бойовики ДНР і ЛНР оголосили про вибори "голів" і "народних рад" своїх організацій, голосування заплановано на 2 листопада. Росія уже заявила, що визнає результати цих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram