ГоловнаПолітика

ЄС закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за законом України

Це передбачено в мінському протоколі

ЄС закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за законом України
Фото: Макс Левин

Європейський Союз заявив, що не визнає "вибори" самопроголошених ДНР та ЛНР 2 листопада і закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за українським законодавством.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки, передає видання "ЄС-плюс".

"Ми шкодуємо про зауваження Лаврова щодо майбутнього визнання виборів на території проголошених Луганській та Донецькій народних республік", - йдеться в заяві.

У заяві підкреслюється, що ЄС не визнає ці вибори. Крім того, в документі міститься заклик до Росії використовувати свій вплив, щоб допомогти в проведенні місцевих виборів відповідно до українського законодавства.

"Цей внесок у реалізацію мінського протоколу буде високо оцінено", - підкреслюється в заяві.

У заяві нагадується, що мінський протокол щодо врегулювання ситуації на сході України було підписано, зокрема, представниками Російської Федерації і двох самопроголошених "республік" і він припускає проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства.

"Проведення "президентських" і "парламентських" виборів, оголошених самопроголошеною владою, суперечить тексту і духу мінського протоколу і перерве прогрес у пошуку стабільного політичного рішення у цих рамках", - написано в документі.

Нагадаємо, в терористичних ДНР і ЛНР мають намір провести свої "вибори" 2 листопада. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров учора заявив, що Росія визнає ці "вибори".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram