ГоловнаСуспільствоЖиття

ЦВК припинила повноваження зниклих членів окружкому №59

Печатку комісії і всю документацію вивезли з приміщення озброєні особи в невідомому напрямку

ЦВК припинила повноваження зниклих членів окружкому №59
Фото: LB.ua

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження 9 членів окружної виборчої комісії №59 (розташована в смт Великі Новосілки Донецької області та охоплює міста Мар'їнка та Курахове), місцезнаходження яких зараз невідоме.

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні у п'ятницю ввечері, повідомляє Укрінформ.

Достроково припинити повноваження членів окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №59 Афендікової В.І., Бобрік І.В., Гармаша О.О., Лебедь Т.Ф., Баннікової Г.А., П'ятницької Л.В., Смарчевської Т.В., Фурман О.В., Щербатюк Н.А.", - йдеться у постанові.

У ЦВК пояснили, що таке рішення прийнято у зв'язку з одноразовим грубим порушенням виборчого законодавства зазначеними членами ОВК №59.

Так, 30 жовтня відбулася заміна голови та двох членів відповідної ОВК, які по прибуттю на місце розташування виявили приміщення комісії опломбованим, тому не змогли скласти присягу, про що складено відповідний акт.

"Разом із тим, в акті зазначено, що печатка вказаної комісії, а також уся документація вивезені з приміщення о 24 годині озброєними особами в невідомому напрямку", - підкреслили в ЦВК.

У Центрвиборчкомі наголосили, що отримати пояснення від членів окружкому неможливо, оскільки з ними нема ніякого зв'язку.

Крім того, ЦВК отримала також скаргу чинного мера Курахового, у якій він просить комісію скасувати рішення цієї ж ОВК про повторний перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях 59-го округу виключно за його кандидатурою.

Члени ЦВК вирішили надіслати копію своєї постанови в ГПУ і МВС.

Нагадаємо, що в цьому окрузі поки що лідирує мер Курахового Сергій Сажко. Його основний суперник Валентин Манько звинуватив Сажка у фальсифікаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram