ГоловнаПолітика

Мера Курахового звинуватили у фальсифікаціях на 59 окрузі

На окрузі зафіксовано цілий набір фальсифікацій

Мера Курахового звинуватили у фальсифікаціях на 59 окрузі
Сергей Сажко
Фото: gorsovet.org.ua

На 59 окрузі у Донецькій області фальсифікують результати виборів на користь мера Курахового Сергія Сажка. Про це LB.ua заявив Анатолій Підченко - довірена особа начштабу "Дніпро-1" Валентина Манька, який балотувався по округу.

"Фальсифікації готувалися на цьому окрузі заздалегідь. Власне, главами як ОВК, так і більшості ділянок призначено працівників кампанії ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову. У понеділок увечері членам ОВК було зрозуміло, що Сергій Сажко - мер Курахового, якого, до речі, підтримує Ахметов, - програє Валентину Маньку: 17% проти 36%. Після цього почалося використання найбрудніших технологій: вкидання бюлетенів, загрози членам комісії, підкуп... Є інформація, що главам комісій платили по 3 тисячі гривень, членам комісії - по 2 тисячі", - заявив він.

Підченко нагадав, що ОВК перенесли з Курахового у Велику Новосілку за два дні до виборів, що ускладнило підготовку роботи комісії.

"Перенесення комісії заплануванли заздалегідь, але всіляко саботували члени ОВК (імовірно, бо компанія ДТЕК на 100% контролює Курахове, це було не вигідно)", - заявив він.

Крім того, за словами довіреної особи Манька, після виборів до ОВК підвозили автобуси з озброєними особами та блокували роботу комісії.

"Дуже швидко змінилися результати, використавши найбільш стандартний набір фальсифікацій", - додав він.

За словами Підченка, зараз ОВК, яка знаходиться у будівлі міської адміністрації, охороняють три служби: спецпідрозділ МВС "Сокіл", сформований з колишнього "Беркута", Нацгвардія і запорізька міліція.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Як повідомляється на сайті ЦВК, станом на 15:45 29 жовтня, Сергій Сажко набирає 30,38% голосів виборців. Різниця між ним і Маньком становить близько тисячі голосів. Наразі оброблено 75% протоколів.

Нагадаємо, ЦВК змінила 17 членів окружних комісій у Донецькій області за добу до проведення дострокових парламентських виборів. В ОВК №59 - секретаря і одного члена комісії.

В СМИ есть информация о том, что и самого Манько обвиняют в фальсификациях по этому округу. В частности, об этом писала газета "Сегодня", принадлежащая Ринату Ахметову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram