ГоловнаПолітика

СБУ встановила особи спостерігачів на "виборах" ДНР і ЛНР

Заборона на в'їзд для деяких іноземців діє з березня 2014 року

СБУ встановила особи спостерігачів на "виборах" ДНР і ЛНР
Фото: Макс Левин

Усім спостерігачам на псевдовиборах "ДНР"/"ЛНР" заборонять в'їзд в Україну. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

У списку міліції - 18 іноземних громадян, у тому числі з Чехії, Італії, Болгарії, Угорщини, Австрії, Греції, Бельгії, Сербії, Франції та США. У повідомленні зазначається, що "спостерігачі" представляють "найодіозніші антидемократичні сили" у своїх країнах.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Фейсбуці уточнив, що кільком громадянам в'їзд в Україну заборонено ще навесні цього року як посібникам в анексії Криму.

"Наші колеги з МВС встановили особи т.зв. спостерігачів на псевдовиборах "ДНР" і, відповідно, передають матеріали в СБУ як до повноважного органу для кваліфікації діяльності іноземних громадян та надання відповідної правової оцінки. До речі, деякі з них, зокрема, Белла Ковач (Угорщина), Фабріціо Берто (Італія), Франк Краєлман (Бельгія), Евальд-Йоганн Штадлер (Австрія) є справжніми "міжнародними рецидивістами", оскільки нахабно прибули на територію України, вже маючи статус персони нон грата після пособництва відділенню Криму як т.зв. спостерігачів на "референдумі", - написав Лубківський.

Радник глави СБУ заявляє, що дії спецслужби будуть швидкими, рішучими і жорсткими.

"Уже зараз можу сказати, що згадані особи грубо втрутилися у внутрішні справи України, ставши пособниками сепаратистів і підтримавши тероризм в Україні. Всі вони є небажаними в Україні, і їм буде заборонять в'їзд на територію нашої держави", - підкреслив він.

Нагадаємо, 2 листопада на захоплених бойовиками територіях Донецької і Луганської областей відбулися "вибори" незаконних органів влади ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram