ГоловнаПолітика

"Народний фронт", БПП і "Самопоміч" запросили в коаліцію "Батьківщину" і Радикальну партію

Один з головних принципів майбутньої ймовірної коаліції - спільна відповідальність, вважає Кириленко

"Народний фронт", БПП і "Самопоміч" запросили в коаліцію "Батьківщину" і Радикальну партію
Фото: Макс Левин

Партії "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" та "Об'єднання "Самопоміч" запропонували увійти до складу коаліції у Верховній Раді восьмого скликання партії "ВО "Батьківщина" та Радикальній партії Олега Ляшка.

Про це сказав кандидат у депутати Ради від "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми сьогодні підтвердили запрошення двом іншим політичним силам - це "Батьківщина" та Радикальна партія - для участі в коаліції", - сказав він.

За словами Кириленка, один з головних принципів майбутньої ймовірної коаліції - спільна відповідальність, коли представників кожної з фракцій буде представлено в уряді і виконавчій владі.

"Квот не може бути ніяких, але взяти участь повинні всі. Щоб, знаєте, не було позиції такого легкого критика з боку: ось ми в коаліції, ми підтримуємо, наші депутати там, але в уряд нам не треба - бо це відповідальність. Ми краще покритикуємо, коли хтось десь спіткнеться", - зазначив він.

Кириленко також відкидає участь у коаліції "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, на минулій зустрічі учасники майбутньої коаліції у Верховній Раді України домовилися, що кандидатури міністрів у новий уряд подаватиме прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram