ГоловнаПолітика

Порошенко назвав "вибори" ДНР і ЛНР "фарсом під дулами автоматів"

Бандити і терористи можуть коронувати себе як депутати, прем'єри чи міністри, але вони так і залишаться окупантами

Порошенко назвав "вибори" ДНР і ЛНР "фарсом під дулами автоматів"
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що псевдовибори так званих "ДНР" і "ЛНР" не можуть називатися чесним волевиявленням.

Про це йдеться у зверненні Президента, розміщеному на сайті Глави держави.

"Повною протилежністю голосуванню 26 жовтня є вчорашні псевдовибори на частині Донбасу. Тій, що, на жаль, поки що підконтрольна бойовикам. Цей фарс під дулами танків і автоматів нічого спільного не має з волевиявленням. І виборами, за визначенням, називатися не може", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив, що Київ не визнає псевдовибори 2 листопада.

"Бандити, терористи та інтервенти можуть себе коронувати як депутати, прем'єри, міністри. Та хоч як королі чи імператори. Але щоб вони не почепили собі на голови, вони так і залишаться окупантами, злодіями, бойовиками. Україна ніколи не визнає так звані "вибори" 2 листопада", - заявляє Глава держави.

"Ми не можемо поважати вибір, якого не було і нема, - ані фактично, ані юридично. Не визнає і ніколи не визнає так званих "виборів" жодна країна світу, яка поважає себе і міжнародне право", - підкреслив Порошенко.

Президент нагадав, що цей "фарс" вже засудили ЄС, США і десятки країн-партнерів України.

Нагадаємо, 2 листопада представники ДНР і ЛНР провели на захоплених територіях Донецької і Луганської області "вибори" ватажків організацій, порушуючи тим самим і законодавство України, і підписані в Мінську домовленості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram