ГоловнаПолітика

Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ (оновлено)

Однак літальний апарат благополучно приземлився

Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ (оновлено)
Фото: bespilotie.ru

Безпілотні літальні апарати спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зазнали атак 29 жовтня і 2 листопада на сході України.

"29 жовтня за 3 кілометри на захід від міста Сартана вчинено спробу заглушити GPS сигнал на безпілотниках ОБСЄ. Безпілотник покинув місцевість і благополучно приземлився. 2 листопада по БПЛА СММ відкрито зенітний вогонь. Але безпілотник покинув місцевість і благополучно приземлився", - сказано в повідомленні на сторінці СММ ОБСЄ у "Фейсбуці".

Пізніше в ОБСЄ уточнили обставини, за яких було здійснено обстріл.

Повідомляється, що за 2,5 км на північний схід від села Широкине (17 км від Маріуполя на схід від лінії зіткнення) безпілотний літальний апарат СММ, що перебував на висоті 5000 футів, зафіксував плямистий бронетранспортер і два автомобілі "Урал" на, ймовірно, КПП о 13.05 2 листопада.

О 13.11 чоловік у камуфляжній формі, який стояв біля цивільної вантажівки, припаркованої приблизно за 150 метрів від БТР та "Уралу", як зафіксовано, націлив переносний зенітно-ракетний комплекс на безпілотник СММ. Він не відкрив вогонь. Замість цього він завантажив переносний зенітно-ракетний комплекс у цивільну вантажівку. Полотно на задній частині вантажівки прибрали, відкривши встановлену на вантажівці зенітну гармату (ймовірно, ЗУ-23), яка відразу зробила багато пострілів по безпілотнику, жоден з яких не влучив у нього. Безпілотник залишив місце події, благополучно приземлившись о 13.54.

У понеділок посол США при ОБСЄ Деніел Баєр з посиланням на інформацію голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана повідомив, що 29 жовтня проросійські бойовики завдали удару по безпілотних літальних апаратах цієї місії.

Безпілотники ОБСЄ, згідно з мінськими домовленостями, покликані контролювати режим припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram